OVIR

Xorijga chiqsh uchun ruxsat yozuvini rasmiylashtirish uchun quyidagi hujjatlar to`plami arizachi tomondan shaxsan topshiriladi:

 

  • Ariza beruvchi tomonidan shaxsan belgilangan tartibda 3 nusxada to`ldirilgan, ariza beruvchi tomonidan imzolangan va konsul tomonidan tasdiqlangan “Ariza-anketa” (30-Forma) (bir nusxasi konsullik muassasasi uchun);
  • Pasport nusxasi (barcha varog’idan);
  • Ariza beruvchining pasporti barcha betlarining kseronusxasi, agar 16ga kirmagan farzandi bilan birga topshirsa, farzandining pasporti va tug`ilganlik haqidagi guvohnomasining nusxasi (barcha nusxalar konsul tomonidan tasdiqlangan bo`lishi lozim);
  • Ta’lim yurti tomonidan berilgan ma’lumotnoma (imzo va muhr bo’lishi shart);
  • 6 dona 3,5×4,5 o`lchamdagi fotosurat;
  • Mehnat daftarchasining konsul tomonidan tasdiqlangan nusxasi;
  • namunaga asosan avtobiografiya;
  • Farzandlar uchun aloxida anketa to’ldirilib, tug’ilganlik haqida guvohnomasidan nusxa talab etiladi;
  • 27 yoshgacha bo’lgan harbiyga majbur shaxslar uchun doimiy yashash manzili bo’yicha Mudofaa ishlari bo’yicha bo’limda shaxsning harbiyga munosabati bo’yicha ma’lumotnoma;
  • 70 evro konsullik yigimi (Bosh konsulxonada EC-Karta orqali to’lash imkoniyati bor).

**Chet tilida bo’lgan barcha xujjatlar o’zbek yoki rus tiliga tarjima qilingan bo’lishi lozim!